Me

Kaskiksen sydän on keittiö.
Vuoden turkulainen 2014 Erik Mansikka on erityisesti kylmän keittiön velho, ja ravintolan avaukseen melkein lonkalta kehitetty Xoco Kaskis ja sellerikinuski muuttuivat instituutioiksi lähes heti. Erik on myös kolmen tyttölapsen isä ja paimentaa Kaskiksen keittiötiimiä lehmän hermoilla.

Simo Raisio Raisiosta on aina duunissa eka, duunissa vika. Viimeinen komennuksensa ulkomailla, kolmen tähden Oud Sluississa, on jättänyt hänelle ässiä hihaan niin paljon, että Simon takit ovat erityistä mittatilaustyötä. Simon smalltalk hakee vertaistaan, keittiössä taas hänen vertaisiaan ei ole.

Erikin ja Simon dynamiikka täydentää toisiaan tavalla, josta puhutaan vielä pitkään.

Salin puolen hyypiönä häärää pääkaupunkiseudulta ja Lapista kannuksensa ansainnut Topi Pekkanen. Topi haastaa itseään etsimällä järkevän hintaisia, erityisiä juomia ja viinejä keittiön tuotoksiin yhdisteltäväksi, kohtalaisella onnistumisprosentilla. Topin ruoka-viini -parituksista saa olla eri mieltäkin, mutta silloin auttaisi olla hyvä perustelu.

Kaskiksen onni on kuitenkin vahvoista avainhenkilöistä huolimatta ollut löytää mielettömän omistautunut ja innokas tiimi. Yli 15 nuorta ammattilaista kantaa vastuunsa päivittäin sellaisella energialla ja omistautumisella, että siitä voidaan olla vain ylpeitä ja kiitollisia.

Mielenkiintoiset ihmiset tekevät tunnelman. Tiskin molemmin puolin.